TRAPPED ASHES (2006)


Regissør: Joe Dante, Ken Russel, Sean Cunningham, m.f.
Skuespillere: John Saxon, Henry Gibson, m.f.

Vi tar en lynkjapp anmeldelse her på PIKNIKK MED DØDEN i håp om å få litt gang på sakene. Får ikke håpe at dette går ut over kvaliteten altfor mye.

TRAPPED ASHES er en anthology-film som har sneket seg relativt ubemerksom under radaren. Den dukket plutselig opp på Tysk DVD for noen uker siden, og lover svært godt med blant annet Ken Russell, Sean Cunningham og Joe Dante involverte som regissørerer. Anthology-formatet er i tillegg særdeles godt likt i disse trakter. NECRONOMICON i regi av Brian Yuzna, Christophe Gans og Shusuke Kaneko er krem-eksempelet på hvor moro det kan være ved å la forskjellige regissører takle et felles tema. - Og hva er et bedre tema enn sex og vold?
Image Hosted by ImageShack.us
Joe Dante regisserer "wrap-around" segmentet som leder frem til de forskjellige historiene, og første inntrykket er ikke noe godt. En gjeng med irriterende karakterer stenges inne i et famøst "House of Horrors" under en omvisning på et filmstudio. Her blir hver av dem tvunget til å fortelle sin mest skrekkelige opplevelse i håp om å slippe ut med livet i behold. En mann redder denne delen av filmen fra å være helt katastrofe: vår alles favoritt, John Saxon. Mannen er ingen fantastiske skuespiller, men hans ustrålig er til å spise opp - som alltid.

Den første episoden, regissert av ingen andre enn den legendariske Ken Russell, er uten tvil høydepunktet i denne filmen. Det skyldes i hovedsak det hysteriske manuset, samt Russells unektelige øye for det groteske og herlig humor. To muterte bryster som suger blod fra cocktail-glass er noe av det mest minneverdige undertegnede har sett på lang, lang tid.
Image Hosted by ImageShack.us
Herifra er det lite å skrive hjem om. Både Sean Cunningham og John Gaetas innslag har de rette ingrediensene til “over-the-top” underholdning, men begge mislykker stygt. Monte Hellmans episode har noe interessant på gang, men passer dårlig i kontekst av TRAPPED ASHES. Filmen er riktig nok mørk, men er mer av et drama enn noe annet. Slutten er det eneste som kan minnes om noe skrekkelig, men er så påtatt og kunstig at det virker som noe som er klippet inn for annledningen.

TRAPPED ASHES er alt i alt en ganske slapp pakke. Det er noen fine ting her, da spesielt i Ken Russells episode om kannibalistiske bryster, men ellers er dette ikke noe å bruke sine hardt opptjente penger på. Hvis man allikevel ønsker å sjekke den ut kan den Tyske DVDen fra Koch Media kjøpes relativt billig på Amazon.de. Den er av høy kvalitet og inneholder blant annet en veldig underholdende 50-minutters "Making Of" som faktisk er mye bedre enn selve filmen.

No comments: